نقش موثر كاريابي ها در معرفي شغل مناسب به كارجويان

۱۵ بازديد ۰ نظر


بر اساس گزارش ها بيش از ۵۰ درصد نيروي كار مورد نياز در كشورهاي توسعه يافته توسط كاريابي ها جذب مي شوند در حالي كه اين ميزان در كشور ما حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است، با اين حال كاريابي ها سهم بسزايي در تامين نيروي كار مورد نياز و معرفي فرصتهاي شغلي مناسب براي جوانان و جويندگان كار دارند.

به گزارش ايسنا، بي ترديد ورود به عرصه كار در زندگي هر فردي يكي از مهمترين مراحل زندگي او محسوب مي شود و افراد براي بقاي خود به كار و تلاش نياز دارند. در اين بين يافتن شغل مناسب كه بتواند ضمن تامين درآمد و رفع نياز مالي، رضايت شغلي فرد را برانگيزد، دغدغه اي است كه غالب افراد با آن روبه رو هستند؛ لذا شناسايي استعدادها، توانايي ها و شرايط روحي و جسمي فرد براي پذيرش يك شغل از اهميت بالايي برخوردار است و در اين راستا مشاوره شغلي مي تواند با بررسي و انطباق ويژگي هاي فردي با شغل مورد نظر در يافتن شغل مناسب نقش موثري داشته باشد.

كشورهاي پيشرفته از بدو ورود نيروي كار به بازار، تا كاريابي و سپس سازگاري با محيط كار و به پايان رساندن مسير شغلي را مورد مطالعه قرار داده و پژوهش‌هاي بسياري در اين زمينه صورت داده اند؛ در كشور ما نيز رشته مشاوره شغلي با اين هدف شكل گرفته اما به دلايل متعددي از ارائه خدمات به متقاضيان بازمانده و بهره گيري از توانمندي ها و پتانسيل هاي بالاي مراكز مشاوره شغلي و كاريابي ها مغفول مانده است از اين رو شايسته است مراكز كاريابي با ايجاد تحول و تغيير رويكرد نقش فعالتري در بازار كار كشور ايفا كنند.

به اعتقاد كارشناسان، مشاوره شغلي نه تنها در زمان كاريابي بلكه در افزايش بهره‌وري و تثبيت نيروي كار نيز به كمك كارفرمايان مي آيد و تخصصي شدن دفاتر كاريابي به تمركز فعاليت كاريابي ها در يك حيطه شغلي خاص و شناخت دقيق تر از بازار كار منجر مي شود.

در واقع تخصصي شدن مراكز مشاوره شغلي و كاريابي، افزايش اطلاعات شغلي، ارتباط مناسب با كارفرما و در عين حال كسب فرصتهاي شغلي و سود بيشتر را به دنبال دارد و موجب مي شود تا كارفرما نيز براي تامين نيروي كار مورد نياز خود به دفاتر كاريابي مراجعه كند و تمايل بيشتري به جذب نيرو از طريق موسسات مشاوره شغلي و كاريابي ها نشان بدهد.

حسين محمودي سفيدكوهي ـ مديركل دفتر هدايت نيروي كار و كاريابي هاي وزارت كار با اشاره به افزايش ورود نيروهاي جوان به بازار كار طي سالهاي گذشته مي گويد: اين مساله موضوع اشتغال جوان را بيش از پيش مهم و ضروري كرده است. خوشبختانه بازار كار ايران فضاي خوبي براي فعاليت كاريابي ها دارد از اين رو موسسات مشاور شغلي و دفاتر كاريابي بايد نيازهاي بازار كار را به طور مستمر شناسايي و رصد كنند و از ظرفيتها و توانايي هاي خود براي جذب و بكارگيري نيروي مورد نياز بازار استفاده كنند.

به گفته وي وزارت كار سامانه ملي اشتغال و كسب و كار را به طور آزمايشي راه اندازي كرده كه در اين سامانه اطلاعات شغلي همه شاغلان، جويندگان كار و مشاغل و كسب و كارها درج مي شود و از طريق نتايج حاصله امكان تصميم گيري و برنامه ريزي در سياستگذاري ها فراهم مي شود.

مديركل هدايت نيروي كار و كاريابي هاي وزارت كار درباره سهم كاريابي ها از بكارگماري نيروي ها كار در سال گذشته نيز مي گويد: مطابق آمارهاي موجود در سامانه اشتغال بازار كار، در سال گذشته بيش از ۱۰۸ هزار نفر از كارجويان از طريق كاريابي هاي خصوصي و دولتي جذب بازار و بيش از ۷۷ هزار نفر از جويندگان كار از طريق دفاتر كاريابي مشغول كار شدند كه از اين تعداد ۳۶ درصد را زنان و ۶۴ درصد را مردان تشكيل داده اند.

به گفته وي بيش از ۴۸۴ هزار فرصت شغلي نيز توسط مراكز كاريابي شناسايي شده و ۳۶۰ هزار و ۵۵۸ نفر از جويندگان كار براي يافتن شغل به كاريابي هاي غير دولتي مراجعه و ثبت نام كرده اند.

آمارهاي موجود از سامانه اشتغال بازار كار نشان مي دهد كه طي ۹ ماهه امسال دفاتر مشاوره شغلي و كاريابي هاي غيردولتي بيش از ۱۸۶ هزار و ۵۹۰ نفر از بيكاران را ثبت نام كرده و موجب جذب ۴۶ هزار و ۶۵۱ نفر به بازار كار شده اند.

بر اساس آخرين آمارها بيش از۸۲۰ موسسه مشاوره شغلي و كاريابي داخلي و ۱۷۳ مركز كاريابي خارجي در كشور مشغول فعاليت هستند كه شيوع ويروس كرونا همچون بخشهاي ديگر بر فعاليت آنها اثرگذار بوده است به نحوي كه در سال جاري حدود ۵۰ مركز كاريابي به دلايل متعدد از جمله غير فعال بودن كسب و كار، كم كاري، كرونا و ... دچار ركود و تعطيلي شده اند.

وزارت كار در سالهاي گذشته موضوع شناسايي و ارائه فرصتهاي كسب و كار از طريق مراكز مشاوره شغلي و كاريابي ها با هدف ايجاد شغل مناسب براي جويندگان كار را در دستور كار قرار داده است. در اين راستا از سوي معاونت اشتغال وزارت كار با هدف حمايت از كاريابي ها و به منظور اجراي برنامه هاي اشتغال و پيشبرد اهداف مورد نظر در سياستهاي فعال بازار كار، اهتمام ويژه اي براي استفاده از ظرفيت كاريابي ها به شكل مطلوب صورت گرفته است.

به گزارش ايسنا، كاريابي ها و مراكز مشاوره شغلي بازوي توانمندي براي دولت در شناسايي فرصتهاي شغلي و تامين نيروي كار به شمار مي روند و سهم بالايي در ايجاد اشتغال، كاهش بيكاري و برقراري تعادل ميان عرضه و تقاضا در بازار كار دارند از اين رو با توجه به تاكيد مقام معظم رهبري بر لزوم اشتغالزايي براي جوانان و مقابله با بيكاري و اهميت مراكز كاريابي در برنامه هاي توسعه، شايسته است در بكارگيري توان و ظرفيت كاريابي ها و موسسات مشاوره شغلي به شكل مطلوبتر، معرفي بهتر اين مراكز به جامعه هدف، كارجويان و كارفرمايان و افزايش سهم آنها در اقتصاد ملي از طريق توسعه كمي و كيفي اين بنگاهها اقدامات لازم صورت گيرد.


منبع :isna.ir

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.